TuBoCo
Obi, criminal en speelvogel.

Onze kleine gangster ontpopt zich tot een klein duiveltje..... tracht steeds de bovenhand te krijgen :-) 21 juni.... 1ste oortje recht!

Eerste bezoek aan de dierenarts: herhalingsinenting en spuitje tegen kennelhoest.... arts is zijn vriendje niet..... je doet me pijn met je prikken. Enkele dagen later grote paniek in huize Tuboco: Obi is ziek, erge buikloop en braken. Onmiddellijk interventie van de arts: diagnose -> wat verkeerd gegeten. Remedie: spuitje tegen braken, spuitje tegen diaree, kuur om de darmflora terug op pijl te brengen en een antibiotica kuur. Medicamenten geven gaf geen probleem... verpakt in lekkers. De darmkuur zou hij zelf de tube uitlikken ondanks dat de arts gezegd had dat het vies smaakte.

Eerste keren naar de puppyschool: Vind hij heel leuk... spelen met andere viervoeters. Obi is snel afgeleid en kan niet lang geconsentreerd zijn; dit zal misschien beteren met de leeftijd. Op school doet hij reeds zit, af en door zonder problemen. Blijf, voet en volg is nog niet zijn ding. Dat komt ook wel goed. Kennismaking met water...... aiaiai.... Obi ontpopt zich tot een echte waterrat!

Thuis: zindelijkheid-> 's nachts maakt hij me enkele keren wakker om zijn behoefte te doen; eerste poging met likjes; 2de poging met snuitboxen... 3de poging lekker in de arm van baasje bijten. Bij het niet wakker worden gebeurd er dan een ongelukje... Door het warme weer de laatste dagen drinkt hij natuurlijk meer dan gewoonlijk en dus ook meer plastijd. De vijver: lekker naar de vissen happen en afgestorven planten er uit vissen! We hebben een kinderbadje gekocht.... dagelijks enkele keren verfrissen is zijn must en dan met nat lijf op de zetel gaan liggen of komen bedelen om te spelen, dus kleddernat! Doch de vijver blijft zijn voorkeur behouden!!!! Vers geplante bloemen/planten graait hij terug uit de grond. We moeten hem steeds in het oog houden!

foto's

Terug